dissabte, 2 de maig del 2015

LLUITA CONTRA L'EXCLUSIÓ DEL COL.LECTIU HOMOSEXUAL



   Sembla mentida que en el segle que estem i tenint en compte els avanços sanitaris que actualment disposa la Unió Europea es permeti excloure al col·lectiu homosexual de poder realitzar donacions de sang. 
  
  És una mesura indignant i discriminatòria que atempta contra els drets humans de les persones. Ser homosexual, bisexual o transexual no vol dir tenir cap mena de MTS

  Actualment aquestes malalties i concretament el VIH, pot ser una malaltia que afecta atotes les persones independentment de l'orientació sexual que un tingui. No només afecta homosexuals.

  Cert és que actualment hi ha una gran prevalença d'aquesta malaltia però això és degut al fet que, gràcies als avanços científics, s'ha pogut controlar la malaltia i cronificar-la.


  A més a més, s'ha de remarcar que les donacions de sang estan molt controlades abans de ser administrades als pacients. Davant una mínima sospita de poder estar defectuosa es rebutja.

  Entre tots els ciutadans hauríem de lluitar per treure l'estigma que durant molts d'anys i desgraciadament en l'actualitat té aquesta malaltia. Cal dir prou.

  Per concloure, volem dir que s'hauria d' intentar rebutjar aquesta petició que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha avalat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada